Din cauza situației actuale privind pandemia, călătoriile în exteriorul țării au suferit multe modificări. În acest sens, ne-am propus să îți prezentăm care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont dacă trebuie să călătorești în perioada aceasta. Primul și cel mai important aspect este, desigur, purtarea măștii pe întreaga durată a călătoriei.

Conform Ministerului Afacerilor externe, persoanele care călătoresc spre Austria, chiar și în scopuri turistice, au nevoie de un test negativ pentru SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor. Acesta trebuie să fie în limba germană sau engleză.

 În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu (sau într-o locație adecvată), imediat după intrarea în Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă. Minorii până la vârsta de 6 ani împliniți sunt exceptați de la efectuarea testului biologic molecular SARS-CoV-2. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.

De asemenea, în cazul lipsei acestuia, se acceptă intrarea în Austria cu o dovadă a unei cazări adecvate sau a unui certificat medical.

Întreaga situație este relatată, pe larg, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *